• Bedrijf

    Cello Zorg

  • Product

    Totara TXP

  • Resultaat

    Besparing administratieve werkzaamheden doordat ruim 25% van de vrijwilligers het Ontwikkelplein gebruikt.

Cello
Cello header

Een goed leven voor mensen met een beperking in de regio Den Bosch. Dat is waar ze bij Cello elke dag aan werken. Zodat de circa 2.500 cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Dit vereist professionele en menswaardige zorg en ondersteuning. Om hier een succes van te maken, staat er een organisatie klaar met trotse en vitale medewerkers. Dit zijn er 2.700 (waarvan circa 400 stagiairs en leerlingen), plus ruim 1.200 vrijwilligers. Cello is ontzettend trots op al die gemotiveerde en deskundige mensen. Bij Cello is er aandacht voor hun welzijn, groei en ontwikkeling.

We spreken met Caroline Beer, bijna 15 jaar werkzaam binnen bij Cello als applicatiebeheerder, en Bart Beukman, 14 jaar werkzaam bij Cello als e-learning-ontwikkelaar.

Toegankelijk, uitgebreide rapportage-mogelijkheden en binnen budget

Om de groei en ontwikkeling te ondersteunen is rond 2010 een start gemaakt met online leren en het aanbieden hiervan via een leerplatform. Het team van Cello zag in dat een dergelijk platform een goede bijdrage kan leveren. Alleen was het oorspronkelijke platform erg omslachtig in gebruik en vroeg het een grote investering.

Daarom werd besloten om op zoek te gaan naar een ander platform dat beter aan hun wensen voldeed. Het team van Cello ging het selectieproces in met specifieke eisen: een platform dat toegankelijk is in beheer, met uitgebreide rapportage-mogelijkheden en passend binnen het budget.

Na een uitgebreide zoektocht koos het team voor Totara Learn via Courseware, omdat dit platform voldeed aan alle belangrijke criteria. De implementatie begon in oktober 2014, waarbij de focus in het begin lag op het invoeren van alle cursussen in het platform

Herontwikkeling

Cello, haar L&D team en Totara als platform bleven zich echter ontwikkelen. Na zes jaar ontstond de behoefte om het platform anders in te richten en te optimaliseren. In 2021 startte Cello samen met hun Courseware-consultant een her-implementatie, met de medewerker als uitgangspunt.

Er werden brainstormsessies gehouden met medewerkers, vrijwilligers en cliënten om te achterhalen wat hun verwachtingen en behoeften waren. Hieruit werd een visie ontwikkeld over hoe Totara Learn kan werken voor de hele organisatie.

Dit intensieve traject resulteerde in een vernieuwd Ontwikkelplein dat als nieuw aanvoelde voor de gebruikers. Met een eigentijdse vormgeving en een gepersonaliseerd aanbod voor alle gebruikers in de vorm van zorgprogramma’s. Daarnaast werden de toolboxen geïntroduceerd, deze zijn gegroepeerd op thema en helpen de medewerkers met hun werkzaamheden binnen de cliëntgroepen.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Cello. Het aanbieden van e-learning en activiteiten zoals lezingen en recreatieve uitjes helpt bij het aantrekken en binden van vrijwilligers.

Al meer dan 10 jaar koesterde Cello de wens om ook vrijwilligers toegang te geven tot het Ontwikkelplein. Tijdens de her-implementatie kwam deze wens opnieuw naar voren, gesteund door de vrijwilligers zelf.

In de eerste helft van 2023 werd deze wens werkelijkheid: vrijwilligers kregen een eigen dashboard in Totara met een aangepast aanbod van e-learning modules en activiteiten. Ondanks de uitdaging dat de vrijwilligers niet allemaal even digitaal vaardig zijn, maakt toch al 25% gebruik van het Ontwikkelplein. Dit bespaart ook aanzienlijk werk in de administratie, omdat vrijwilligers zich nu zelf kunnen inschrijven voor activiteiten.

Bart en Caroline zijn enorm trots op wat ze samen met het team in bijna 10 jaar hebben bereikt met het Ontwikkelplein. Het dashboard en aanbod voor de medewerkers en vrijwilligers, de toolboxen en bouwstenen, het streven naar de beste gebruikservaring en de eenvoudige inlogmethode met de Single Sign On, het zijn resultaten van bijna een decennium Totara bij Cello. De overstap naar de SaaS-variant van Totara Learn heeft veel voordelen opgeleverd, waaronder het feit dat Bart en Caroline nu geen tijd meer hoeven te besteden aan upgrades.

Iedereen binnen Cello kent het Ontwikkelplein, op zoekopdrachten binnen Cello staat het Ontwikkelplein op de tweede plaats (de ICT-helpdesk staat op 1).

Naast Totara, kunnen we ook met vragen over Storyline 360 kunnen we altijd bij Courseware terecht. Die worden goed uitgezocht door de Articulate-experts. Storyline biedt talloze mogelijkheden en er blijven interessante nieuwe features bijkomen.

Bart Beukman

E-learning ontwikkelaar, Cello Zorg

E-learningmodules met een visie

De beschikbare e-learningmodules op het ontwikkelplein worden grotendeels intern ontwikkeld met behulp van de Articulate 360 ontwikkelsuite, voornamelijk via Storyline 360. En dat niet alleen, de modules zijn van een dusdanig hoog niveau dat deze door andere zorgorganisaties worden aangeschaft.

De modules zijn gemaakt met een duidelijke visie op gehandicaptenzorg in het algemeen, wat aanslaat bij andere organisaties. Vaak missen zij de capaciteit of expertise om dit zelf te ontwikkelen.

Als we ergens tegenaan lopen, wordt dit ontzettend snel opgelost. We ontvangen altijd dezelfde dag nog een reactie en voelen ons serieus genomen.

Caroline Beer,

Applicatiebeheerder, Cello Zorg

De resultaten

Bart en Caroline zijn zeer tevreden over de samenwerking met Courseware. Daarnaast geeft het LMS de ruimte aan collega’s en vrijwilligers om te leren en ontwikkelen.

0 +

vrijwilligers kunnen gebruik maken van Totara

0 +

jaar gebruikt Cello Totara

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Heb je vragen? Of ben je benieuwd of Totara TXP aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Tijs Holkenborg via 06 25 21 00 54 of plan een adviesgesprek in.

Vergelijkbare cases