De uitdaging
Boon Edam begon in 1873 met een kleine timmerwerkplaats, als fabrikant van draaideuren, toegangspoorten en andere toegangsoplossingen. Toen het bedrijf (hard) begon te groeien, zijn ze verhuisd naar Edam.
Inmiddels is Boon Edam uitgegroeid tot één van de leidende fabrikanten met productiefaciliteiten in Nederland, de Verenigde Staten en China, met meer dan 20 internationale dochters en distributeurs in meer dan 50 landen.
Boon Edam heeft zich continu onderscheiden met het aanbieden van innovatieve en geavanceerde oplossingen, gekoppeld aan 150 jaar ervaring en inzicht.
Door deze groei wilde Boon Edam hun strategie rondom leren en ontwikkelen verbeteren, de werklast voor het L&D-team verminderen en bouwen aan een gedecentraliseerde leercultuur waarin de medewerkers centraal staan.
Pjotr Hoekstra,
Group HRD ManagerEen nieuw leerplatform
Als internationale leverancier met meer dan 1.000 werknemers en een innovatieve reputatie zocht Boon Edam een vervanging voor het bestaande Leer Management Systeem (LMS). De voorkeur ging uit naar een Learning Experience Platform (LXP), een leerplatform dat makkelijk toegankelijk is en waarbij de medewerker centraal staat.
In het LMS bepaalde de planning de leeracties voor de medewerkers. Daarnaast werd het beheer van de het LMS door het kleine, effectieve L&D–team, maar ook door de makers van leermodules als tijdsintensief en administratief complex ervaren.
Om deze uitdagingen aan te gaan is de nieuwe leerstrategie van het team gecentreerd rondom het creëren van een cultuur van zelfsturend leren. Mensen gaan zelf aan de slag met hun eigen ontwikkeling en met het delen van hun kennis met collega’s.
Partnerschap
Na een zorgvuldige zoektocht is Boon Edam een partnerschap aangegaan met Learn Amp. Het platform is gekozen op basis van de kracht van de LXP-eigenschappen en de mogelijkheid om hiermee het L&D-team te positioneren als ondersteuners. Het pushen van content en het bewaken van voortgang werd ondergeschikt gemaakt aan deze doelen.
Boon Edam heeft, naast het partnerschap met Learn Amp, ook een samenwerking met Courseware. Zij zijn een ervaren dienstverlener van leer- en kennistechnologie in Nederland en bieden oplossingen voor e-learningontwikkeling in het bredere leer-ecosysteem.
Zoals Pjotr Hoekstra, Group HRD Manager bij Boon Edam, zei:
‘Zowel Learn Amp als The Courseware Company zijn eerlijk in wat ze wel en niet kunnen. Daarnaast is het duidelijk hoe zij de samenwerking voor zich zien en ons kunnen helpen om verder te groeien. We hebben een basis van vertrouwen kunnen creëren om zo een wederzijds werkend partnerschap te hebben.’
Boon Edam heeft Learn Amp organisatiebreed ingezet voor het verbeteren van drie belangrijke gebieden: de leercultuur, de leerervaring en het leermanagement. Een visie op een verbeterde leerstrategie die inmiddels door de hele internationale organisatie uitgedragen wordt.
Toegang wereldwijd
Boon Edam had een oplossing nodig die toegankelijk is voor haar medewerkers wereldwijd. Learn Amp heeft een grote diversiteit aan talen beschikbaar, die per gebruiker/regio/land ingesteld kunnen worden. Hiermee stelt Boon Edam elke regio in staat om leren en ontwikkeling op een meer gedecentraliseerde manier te beheren dan voorheen mogelijk was.
Het bevorderen van zelfsturend leren
Het L&D-team van Boon Edam heeft de ‘Boon Edam University (BE-U)’ opgericht. Door de uitgebreide mogelijkheden van Learn Amp heeft Boon Edam een huisstijl kunnen ontwikkelen die één bedrijfscultuur uitstraalt, maar gelijktijdig ook de ruimte biedt aan de diversiteit binnen de internationale organisatie. Zo hebben ze het onboardingtraject kunnen standaardiseren, waarbij elke regio in de wereld de vrijheid heeft om deze aan te passen naar hun eigen cultuur en werkwijze.
Boon Edam stimuleert de groei en ontwikkeling van haar medewerkers door een breder aanbod van e-learningmodules en functionaliteiten van het Learn Amp-platform. Voorheen maakten ze hiervoor gebruik van verschillende leveranciers voor standaard-leermodules. De integratie van Learn Amp met GO1, een bibliotheek met meer dan 100.000 digitale leermiddelen in meerdere talen, maakt dit overbodig.
Toetsen van kennis
De Boon Edam University gebruikt quizzen om productkennis van medewerkers te toetsen. Door kennis interactief aan te bieden, wordt deze beter opgenomen en onthouden.
Blended Learning
Werknemers kunnen hun eigen leerervaring personaliseren en zelf leermodules selecteren, zonder dat er L&D-beheerders nodig zijn. Dit wordt gestimuleerd door de automatische aanbevelingen en mogelijkheden voor user generated content. Om de gebruikerservaring bij het leren en onboarden te verbeteren, worden leerpaden en playlists gebruikt om blended learning te creëren. Dit betekent minder centraal beheer en een betere en intensievere gebruikerservaring.
Saskia Langedijk
Global L&D Expert, Boon EdamDe resultaten
Dankzij het nieuwe leerplatform ziet Boon Edam een snel stijgende betrokkenheid onder de medewerkers. Daarnaast wordt het platform meer en intensiever gebruikt door zijn eenvoud.
De druk op het L&D-team wordt verminderd, door de gedecentraliseerde leercultuur en het zelf toevoegen van content te promoten en stimuleren. Tegelijkertijd kunnen alle medewerkers hun eigen succes creëren.
Learn Amp stimuleert dit door:
- Gebruik te maken van automatisch toegewezen certificaties en dynamische toewijzing van leertaken om zo compliance en andere verplichte leeractiviteiten te beheren;
- Gebruik te maken van de uitgebreide en gelokaliseerde bibliotheek van e-learningmodules van Go1;
- De mogelijkheid voor gebruikers om zelf gemakkelijk inhoud toe te voegen. Bijvoorbeeld door zelf video-opnames te maken en beschikbaar te stellen.
Boon Edam heeft het eerste jaar al heel mooie resultaten geboekt:
Toename in wekelijkse bezoekers
Meer betrokkenheid bij zelf gevonden leercontent
Items toegevoegd door medewerkers
Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
Heb je vragen? Of ben je benieuwd of Learn Amp aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Tijs Holkenborg via 06 25 21 00 54 of plan een adviesgesprek in.